Historien om Libertie jeans

Hvordan det hele startede!

Historien om Libertie er historien om frihed. Frihed til at gøre de ting, man har lyst til, frihed til at tænke hvad man vil, sige hvad man vil og ikke mindst gå klædt i det tøj, man har lyst til. Det man går klædt i er for os en af de største markører af frihed, og det er også derfor, at vi skabt de mest behagelige jeans, man overhovedet kan tænke sig.

Libertie startede i 2022 med målet om at skabe så komfortable og behagelige jeans som muligt. Vi synes, at der manglede et par lækre komfortable jeans, der ikke kostede flere tusinde kroner, men som gav den der vidunderlige følelse af at de jeans, de passer bare! Selv første gang man tager dem på. Det mener vi er lykkedes. Det har været en lang rejse, hvor vi har afsøgt markedet rundt om i verden grundigt for at finde den absolut højeste kvalitet af stof, knapper og lynlåse og den absolut bedste producent.

mørkeblå jeans til herre med stræk
Jeans af høj kvalitet til mænd

Når kvalitet og pris går op i en højere enhed

Vi får i dag vores denimstof fra Italien lidt udenfor Milano, hvor en af verdens bedste fabrikanter af denim hører til. Stoffet til vores jeans er lavet af noget af det fineste bomuld, men er også tilsat det bæredygtige og behagelige materiale kaldet Lyocell. Udover dette er der tilført elastiske fibre, som er specielt designet til at give ekstra stræk. De elastiske fibre gør også at bukserne på trods af det ekstra stræk, holder pasformen som de skal.

Når stoffet er klart, bliver det fragtet til Portugal, hvor nogle af de bedste specialister til at lave denim jeans og bukser, fremstiller vores jeans.

At de to vigtigste elementer for at lave gode jeans for os foregår i henholdsvis Italien og Portugal, som begge er kendt for deres meget høje kvalitet, er selvfølgelig ikke det billigste. På trods af dette kan vi alligevel prissætte vores bukser meget fair. Vi har skåret det fordyrende mellemled væk, som det er at have en fysisk butik. For at kunne tilbyde dig den højeste kvalitet til den bedste pris, sælger vi derfor kun online.

Vores kunder betyder alt

Vi har valgt kun at producere to typer bukser til at starte med, nemlig vores comfortable slim tapered jeans og vores comfortable straight jeans. Det har vi af flere grunde. Vi mener selv, at vi har produceret de perfekte par jeans, men vi ønsker samtidig at bygge vores virksomhed op gennem dialog med jer. Det betyder, at der vil komme flere forskellige typer af jeans – sorte jeans, slim fit jeans, baggy fit jeans og mange flere, alt efter hvad I har af ønsker og kommer med af input.

Vi vil også gøre alt for at imødekomme jer med hensyn til spørgsmål, der måtte opstå undervejs i jeres køb hos os. Vi har bl.a. fået specialudviklet vores størrelsesguide, så det er nemt at finde den rette størrelse, ligesom at vi har lavet en denim care guide, som giver tips til hvordan man passer godt på sine jeans og får dem til at holde længere.

Vi har desuden fuld returret i 30 dage, samt gratis levering og fri retur med GLS.

Slim fit jeans til herre

Historien om jeans

Historien om jeans er lang og fyldt med en masse fantastiske historier om hvordan hårdt arbejde, entreprenørskab og målet om frihed er blevet til den mest brugte beklædningsgenstand i verden.
Jeans er lavet af det stof, der i daglig tale kaldes Denim. Betegnelsen stammer oprindeligt fra Frankrig, da franske tøjfabrikanter fra byen Nimes prøvede at efterligne et stof fra den italienske by Genova. Man sagde altså, at dette stof kom fra Nimes – eller som man ville sige på fransk ”de Nimes”. To ord, der hurtigt blev til denim.

Mange vil dog nok give Levi Strauss anerkendelsen for at have gjort jeans til den beklædningsgenstand vi i dag kender og elsker. Det var særligt efterspørgslen fra minearbejdere, der gjorde at Levi Strauss i 1873 patenterede sine denim jeans. Levi Strauss jeans var dengang kendetegnet ved at have nitter i bukserne, som gjorde dem mere holdbare og dermed bedre for minearbejdere at arbejde i. Oven i det er denimstof et meget holdbart materiale, så resultatet af at producere jeans af denimstof med nitter? Et par jeans, man nærmest ikke kan slide op.
Siden minearbejdere brugte jeans som arbejdstøj i slutningen af 1800-tallet, er denim jeans blevet et større og større modefænomen som årene er gået. Især vigtig for denim jeans’ succes er 1950’erne, hvor rebelske ikoner som Marlon Brando og James Dean begyndte at gøre dem populære blandt den almindelige befolkning.

Sidenhen har rockstjerner og modeller i alle årtier også gjort deres for, at jeans har opretholdt deres status. På trods af alt dette formår jeans stadig også bare at være for helt almindelige mennesker. At et stykke tøj er for både rockstjernen og fabriksarbejderen, det kan kun siges om meget få beklædningsgenstande.