Denim care guide

At pleje sine bukser og jeans kan for mange godt være lidt uoverskueligt, for hvad må man og hvad må man ikke? Der findes mange sejlivede myter derude, nogle mere tvivlsomme end andre. Vi vil derfor i denne guide give nogle simple tips til pleje af dine jeans. Tips, som er nemme at huske og som gør det hele mere overskueligt. 

Blandt de mange myter omkring pleje af jeans, har du nok hørt, at man ikke må vaske sine jeans, eller at man skal fryse sine jeans ned, før man bruger dem. Alt dette og mere til, kan sagtens have sin rigtighed, og vi mener at man skal gøre det, man selv har haft succes med. Man skal dog også huske på, at hvis jeans er af høj kvalitet, så er det et utroligt slidstærkt materiale.

De tips vi kommer med, er derfor også kun for at få dine bukser til at holde længere. Selvom vi dog fraråder f.eks. en tur i tørretumbleren, så vil en enkelt gang ikke kunne mærkes i det store billede. 

Sådan skal du pleje jeans

Vask mindre

Jeans er som nævnt et utroligt slidstærkt og holdbart materiale. Mange begår dog alligevel den fejl at tro, at de skal vaskes efter en enkelt gangs brug. Dette behøver man langt fra. Vask kun, når der faktisk er brug for det, f.eks. når dine bukser er beskidte. Det gør, at dine bukser vil holde længere og holde bedre på farven. Når du skal vaske dine bukser, er et godt tip at vende det inderste af bukserne udad. Det gør nemlig, at selve vasken vil være mildere bukserne.

Vask koldt

For bedst muligt at holde på farve, form og holdbarheden af dine jeans, er det vigtigt at vaske dine bukser koldt. Det vil sige 30 grader celsius eller derunder. Et tip er ydermere kun at bruge flydende vaskemiddel, da vaskemiddel i pulverform godt kan give hvide mærker på bukserne. Derudover er det en god ide kun at bruge en lille smule vaskemiddel og indimellem kan du endda udelade vaskemiddel. Oftest kan man nemlig sagtens få sine jeans rene ved at vaske helt uden vaskemiddel.

Skulle man have en plet, kan denne lige så nemt fjernes ved at tage lidt vaskemiddel, smøre på det specifikke sted, og lade det stå i en times tid, for derefter at vaske bukserne som normalt.

Denim care guide